latinica  ћирилица
27/01/2023 |  10:57 ⇒ 11:30 | Аутор: РТРС

Код Бањалучанке пронађено оружје, муниција и експлозивна средства (ФОТО)

Бањалучанка Б.М. ухапшена је јуче због постојања основа сумње да је починила кривична дјела угрожавање сигурности и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.
Пронађено оружје - Фото: РТРС
Пронађено оружјеФото: РТРС

Оштећено лице пријавило је да му је лице Б.М. упутило озбиљне пријетње по живот, тијело и имовину, које су код истог изазвале осјећај страха и угрожености.

Истог дана, полицијски службеници пронашли су и ухапсили лице Б.М. које је било у видно алкохолисаном стању, али је одбило да се подвргне испитивању на присуство алкохола у организму. Током хапшења наведено лице је вријеђало и упућивало пријетње полицијским службеницима, те се оглушило о законито издато наређење полицијских службеника.

Пронађено оружје

- На основу наребе Основног суда у Бањалуцу, уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, у мјесту Гламочани, Град Лакташи, извршен је претрес породичне куће и других објеката које користи лице Б.М. којом приликом су пронађени и уз потврду одузети следећи преедмети: једна ловачка пушка са припадајућом оптиком, пиштољ – револвер са припадајућим мецима, седам ручних бомби, нагазна експлозивна мина, три експлозивна пуњења, три експлозивне детонаторске каписле са кабловима, три иницијалне каписле за експлозив, два пушчана оквира и 303 комада муниције различитог калибра и намјене - наводи се у саопштењу.

О наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да се након комплетирања и документовања предмета против лица Б.М. достави извјештај о почињеним кривичним дјелима у редовној процедури.