latinica  ћирилица
27/01/2023 |  13:12 ⇒ 13:48 | Аутор: Агенције

До краја јануара хладно са слабим снијегом

У Републици Српској се до краја јануара очекује хладно вријеме са слабим снијегом, подаци су Републичког хидрометеорлолошког завода.
Снијег - Фото: РТРС
СнијегФото: РТРС

Према прогнози метеоролога, сутра ће бити облачно и мало хладније, слаб снијег падаће само понегдје, углавном на сјеверу и истоку. На југу се очекује дјелимично облачно са суначним периодима и мало топлије. Дуваће слаб до умјерен сјеверозападни и сјеверни вјетар.

Другог дана викенда, у недјељу, 29. јануара, биће облачно и још мало хладније, а слаб снијег падаће само ујутро, углавном на истоку. Током дана преовладаваће суво вријеме, а очекује се и дјелимично раслојавање облачности. На југу Херцеговине дјелимично облачно уз сунчане периоде.

Јутарња температура ваздуха за викенд од минус пет до минус један, у вишим предјелима од минус 10, а највиша дневна од минус два до два, на југу до седам, у вишим крајевима од минус пет степени Целзијусових.

Хладније вријеме очекује се у понедјељак, 30. јануара, када ће ујутро бити и мраза. Током дана ће бити промјенљиво до претежно облачно уз сунчане интервале и за који степен више него претходних дана.

Јутарња температура ваздуха од минус осам до минус два, на југу до два степена, у вишим предјелима од минус 11, а највиша дневна од минус један до пет, на југу до осам, у вишим предјелима од минус четири степена Целзијусових.

Хладан ће бити и посљедњи дан јануара, у уторак, када ће на истоку у јутарњим часовима понегдје падати слаб снијег, док ће на западу бити ведрије.

Током дана ће наоблачење донијети слабу кишу или сусњежицу на сјеверу, а снијег ће и даље падати на истоку и у централном појасу, док ће на југу бити дјелимично облачно и сунчано.

Јуатрња температура ваздуха од минус седам до минус један, на југу до два, у вишим предјелима од минус 10, а највиша дневна од минус један до пет, на југу до девет, у вишим предјелима од минус три степена Целзијусова.