latinica  ћирилица
27/01/2023 |  14:40 | Аутор: РТРС

Нешић: Покушај СДА да Бошњаке држи у мржњи и прошлости

Немам никакву намјеру да се извињавам зато што сам Србин, зато што имамо наше поздраве, имена или крсну славу, навео је у саопштењу предсједник ДНС-а Ненад Нешић реагујући на декларацију којом се најоштрије осуђује дизања три прста испред заједничких институција.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Манипулација је жртвама рата да неко 2023. године, чињеницу да постоје поносни Срби у Савјету министара користи у израдама Декларација које ово друштво даље дијеле и не дозвољавају му да 30 година искорачи. Ја сам поносни Србин који се родио и отјеран је из Сарајева у који су господа из СДА послије рата дошли - наведено је у саопштењу Нешића који је и министар безбједности у СМ БиХ.

Додаје, да би искорачили, за почетак, сви треба да прихвате да постоје различити народи, различити обичаји, различите вјере и различити погледи на ближу и даљу историју.

- Да би постојала заједничка будућности мора се прихватити да постоје и Република Српска, и Срби у Савјету министара, постоје и Додик и Нешић, које они воле нешто мање, а постоји и Небојша Вукановић кога воле нешто више. И без нас, као и без Бошњака и Хрвата, ова земља је једноставно немогућа. Знам ја шта је проблем иницијаторима декларације из СДА. Они не умију другачије да се носе са падом са власти него да свој народ и политику свог народа држе у мржњи и прошлости како би опстали - истакао је Нешић.

Подсјећамо, Скупштина Кантона Сарајево једногласно је данас усвојила декларацију којом се најоштрије осуђује дизања три прста испред заједничких институција, а коју је предложио Клуб СДА, чији је лидер Бакир Изетбеговић дизао четири прста, како се поздрављају припадници забрањене египатске организације "Муслиманско братство".