latinica  ћирилица
27/01/2023 |  18:23 ⇒ 18:24 | Аутор: СРНА

Бањац: За Србе су три прста свето тројство

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац рекао је да су за Србе три прста свето тројство и поручио да никоме у Републици Српској не пада на памет да се одрекне слободе мисли и говора, те да ће се борити за ту слободу, српску традицију и обичаје.
Дарко Бањац - Фото: РТРС
Дарко БањацФото: РТРС

Слобода, демократија и људска права су изнад свега, поручио је Бањац, који је данас реаговао поводом усвојене декларације о забрани дизања три прста коју је донијела Скупштина Кантона Сарајево.

- Три прста значе мир, а за нас Србе свето тројство. Сада је све кристално јасно, муслимани не желе мир, већ управо супротно, њихова највећа жеља је да затру свето тројство. Али, ми ни мир, ни свето тројство не дамо - рекао је Бањац Срни.

Он је рекао да Срби не дају своју традицију и обичаје.

- Нацистичко фашистичке одлуке данас су нормалне. Хитлерове жеље данас проводи дио међународне заједнице, а све под плаштом демократије и европеизације. Никоме у Српској не пада на памет да поклони слободу мисли и говора и за то ћемо се борити - поручио је Бањац.

Он је навео да су Срби и православци опредијељени за европске, а не за, како је рекао, нацистичке вриједности организације која се зове ЕУ.

- Не дамо своју традицију и обичаје - поручио је Бањац.