latinica  ћирилица
27/01/2023 |  20:23 ⇒ 28/01/2023 | 07:31 | Аутор: Агенције

Јерусалим: Осам жртава у терористичком нападу (ФОТО/ВИДЕО)

Број погинулих у терористичком нападу који се данас догодио у Јерусалиму порастао је на осам. У нападу је повријеђено 10 људи.
Напад у Јерусалиму (Фото: EPA-EFE/ATEF SAFADI) -
Напад у Јерусалиму (Фото: EPA-EFE/ATEF SAFADI)

Полиција је навела да су осумњичену особу за напад убиле снаге безбједности након што је покушао да побјегне, преноси Јерусалим пост који наводи да је ријеч о терористичком нападу.

Напад се догодио у синагоги у насељу Неве Јаков, а осумњичени нападач је пуцао на људе док су из ње излазили. Комесар полиције Јаков Шабтај је на путу до мјеста инцидента.

Екипе Хитна помоћи су на лицу мјеста и пружају повријеђенима прву помоћ.

- Видјели смо жену и четири мушкарца како леже на путу. Задобили су прострелне ране и нису давали знаке живота. Могли смо само да потврдимо њихову смрт - рекао је болничар Фади Декидек.

Додаје да је троје рањених, укључујући 70-годишњу жену у критичном стању и да су евакуисани у болницу Хадаса на планини Скопус.

Америка је осудила терористички напад код синагоге у Јерусалиму и у блиском је контакту са израелским партнерима, рекао је портпарол Стејт департмента Ведан Пател.

- Напад је апсолутно ужасан. Наше мисли, молитве и саучешће упућујемо убијенима и рањенима у овом насилном чину. Најснажније осуђујемо овај гнусни терористички напад - нагласио је Пател.