latinica  ћирилица
27/01/2023 |  22:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Нови инцидент у Сувом Долу показатељ да су Срби једине мете и жртве

Вечерашњи инцидент у мултиетничком Сувом Долу јасан је показатељ да су Срби једине мете и жртве, а да присуство припадника косовске полиције само охрабрује албанске екстремисте, поручила је Канцеларија за КиМ.
Канцеларија за Косово и Метохију - Фото: Facebook
Канцеларија за Косово и МетохијуФото: Facebook

У саопштењу које је достављено медијима подсјећа се да је вечерас у Сувом Долу каменовано возило којим је управљао Саша Блажић, да он срећом није повријеђен, али је на аутомобилу причињена материјална штета.

Блажић је, како наводе, возио аутомобил са регистарским ознакама Крагујевца, што недвосмислено указује да је нападнут јер је Србин.

Од почетка године примијећен је повећан број инцидената према Србима који живе у мултиетничким стединама на КиМ, посебно у Сувом Долу, констатује Канцеларија, те додаје да то јасно указује да косовски полицајци с југа, који су бесправно распоређени у мултиетничким срединама на сјеверу КиМ, нису ту да би бранили Албанце, већ да би омогућили несметани напад на Србе.

Прије само неколико дана у Сувом Долу је претучен дјечак Лазар М, а јуче је непознати Албанац испалио више хитаца у ваздух, подсјећа у саопштењу Канцеларија за КиМ те закључује да то јасно показује да су једине мете и жртве Срби и да присуство припадника Косовске полиције стимулативно и охрабрујуће дјелује на албанске екстремисте.