latinica  ћирилица
28/01/2023 |  09:23 ⇒ 11:09 | Аутор: Агенције

Израелска војска јача снаге на Западној обали, ухапшене 42 особе

Израелска војска саопштила је данас да јача снаге на Западној обали, дан након што је палестински нападач убио седам особа код синагоге у предграђу Јерусалима.
Јерусалим (Фото: EPA/ATEF SAFADI) -
Јерусалим (Фото: EPA/ATEF SAFADI)

- Након што је војска процијенила ситуација, одлучено је да се додатним батаљоном појача војна област Јудеје и Самарије - саопштила је војска.

Израелска полиција ухапсила је 42 особе након терористичког напада недалеко од синагоге у Јерусалиму, јавили су израелски медији.

Полиција је ухапсила и особе које су дошле у кућу нападача Алкама Каирија у насељу Неве Јаков, међу којима и његове родитеље.

Полиција је саопштила  да је убица Алкам Кеири (21) из Источног Јерусалима. Према првобитној истрази, он је сам починио терористички напад.

Портпарол Хамаса Хазем Касем рекао је за телевизију Ал акса да је напад изведен у знак одмазде за израелски напад на избјеглички камп Џенин на Западној обали у којем је убијено најмање 10 Палестинаца, а 20 је рањено. 

Израелска војска саопштила је да је неутралисала три палестинска милитанта за које се сумња да су припремали велике терористичке нападе. 

Након процјене ситуације са службама безбједности, премијер Бењамин Нетањаху позвао је грађане да "не узимају закон у своје руке", да су мјере донијете и да ће се Валада састати данас.