latinica  ћирилица
28/01/2023 |  10:05 ⇒ 10:10 | Аутор: РТРС

Дубравац: Сарајевска декларација о осуди три прста - наставак сатанизације Срба

Посланик ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Жељко Дубравац изјавио је да је декларација Скупштине Кантона Сарајево о осуди дизања три прста бескрупулозан наставак сатанизације Срба.
Жељко Дубравац (Фото: ДНС) -
Жељко Дубравац (Фото: ДНС)

- Ово је непоштовање културе једног од најстаријих народа који на овом простору има пребогату културу, писмо и језик, што је многима трн у оку - поручио је Дубравац.

Дубравац је оштро осудио декларацију, те позвао да се она опозове и стави ван снаге, што би, како каже, био разуман гест који пружа наду да је међусобно уважавање и поштовање различитости могуће у БиХ, саопштено је из ДНС-а.

Нагласио је да је невиђена острашћеност сарајевских политичара који су с негодовањем доживјели подигнута три прста лидера ДНС-а Ненада Нешић испред зграде заједничких институција, добила свој најгори облик доношењем декларације Скупштине Кантона о осуди подизања три прста.

- То је изразито дрзак и до сада незабиљежен примјер политичког тоталитаризма. Опште је познато да се људи широм планете поздрављају на различите начине, гестикулацијама, са једним прстом - подигнутим палцем на горе, са два прста, са три прста, са отвореном руком или затвореном шаком...Дакле, различите културе, различити поздрави - закључио је Дубравац