latinica  ћирилица
28/01/2023 |  12:52 ⇒ 12:57 | Аутор: Агенције

У рацији у Тиролу ухапшени и дилери из БиХ

Аустријска полиција ухапсила је 13 осумњичених дилера, међу којима има и држављана БиХ у рацији против организованог шверца и препродаје наркторика у Тиролу.
Полиција Аустрије (Фото: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA/илустрација) -
Полиција Аустрије (Фото: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA/илустрација)

Ријеч је о организованој групи која је посљедње двије године препродала 32 килограма кокаина и више од 100 килограма марихуана, саопштила је полиција. Осим шверцом наркотицима, они су проваљивали пљачкали куће и станове, те се бавили изнудом.

Прве дојаве о овој организованој групи аустријска полиција је добила у прољеће 2022. године, након чега су претресли извели 13 локација у Инзбруку и области Куфстеин. Како преносе аустријски медији, улична вриједност само марихуане, коју су препродавали, износила је 260.000 евра.

Током истраге, полиција је примијетила да је ријеч о добро организованој групи, гдје је свако имао своје задужење. Једни су били курири и бавили су се преносом робе, затим су имали своје људе, који су продавали на улици, а њих неколико је утјеривало дугове. Један од вођа групе је упадао у домове породицама дужника, пријетећи им силом.

Ухапшени су доби између 19 и 50 година, а потичу из Босне и Херцеговине, Албаније, Аустрија, Турске, Сјеверне Македоније, Србије и Италије.