latinica  ћирилица
28/01/2023 |  14:57 | Аутор: СРНА

Мекинро: Ђоковић заслужује много више поштовања тениског свијета

Прослављени амерички тенисер Џон Мекинро сматра да Новак Ђоковић заслужује много више поштовања тениског свијета и да ће вјероватно надмашити Роџера Федерера и Рафаела Надала у наставку каријере.
Џон Мекинро (Фото:  EPA-EFE/ANDY RAIN) -
Џон Мекинро (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN)

Коментаришући ситуацију у свјетлу сјајног наступа Србина на Аустралијан опену гдје је стигао до финала и прилике за десету тутулу у каријери, Мекинро је истакао да ће Новак добијати све више поштовања како вријеме буде одмицало.

- Федерер и Надал су међу најталетнованијим и најцјењенијим играчима које смо икада видјели. За мене, Роџер је играо најљепши тенис, док је Рафин интензитет невјероватан - рекао је Мекинро.

Он је навео да је Ђоковић урадио фантастичну ствар тако што се умијешао поред Федерер и Надала и вјероватно ће их у једном моменту обојицу надмашити.

Мекинро каже да се Ђоковићев стил игре потцјењује, преноси Спутњик.

- Његов стил игре је технички изузетно чврст и повремено се узима здраво за готово. Његова ментална снага је такође импресивна. Новак је четири-пет година млађи од Федерера који је већ био на врху када се Новак пробио на сцену, што је било веома тешко у том тренутку - закључио је Мекинро.

Ђоковић сутра игра за десету титулу у Мелбурну, против грчког тенисера Стефаноса Циципаса.