latinica  ћирилица
28/01/2023 |  15:59 ⇒ 20:04 | Аутор: РТС

Заједничко обраћање дијела опозиције испред Предсједништва поводом плана за КиМ (ВИДЕО)

Дио опозиције и опозиционих посланика организовали су испред зграде Предсједништва Србије у Београду скуп који су назвали "Заједничко обраћање поводом новог западног ултиматума о КиМ". Да се не лажемо, ово што се од нас тражи, како год се запаковало, јесте косовска капитулација, рекао је политички аналитичар Драгомир Анђелковић.
Обраћање (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs) -
Обраћање (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs)

Говорили су предсједници Новог ДСС-а Милош Јовановић, Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски, Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, Душан Радосављевић из ПОКС-а, Слободан Самарџић из Покрета за одбрану Косова и Метохије, политички аналитичар Драгомир Анђелковић и Стефан Симоновић из организације Српска омладина Космет.

- Наша политика мора да буде политика мира и развоја, а тој политици идемо у сусрет ако одбацимо косовску капитулацију која се од нас тражи. Да се не лажемо, ово што се од нас тражи, како год се запаковало, јесте косовска капитулација - рекао је политички аналитичар Драгомир Анђелковић.

Предсједник Новог ДСС-а Милош Јовановић рекао је да се француско-њемачки план мора хитно, одлучно и у цјелини одбацити јер је, како тврди, то план о предају КиМ и "нашем коначном покоравању".

Предсједница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски рекла је да су се они окупили како би још једном позвали предсједника Србије да одбаци ултиматум, да одбрани Устав Србије и сачува вољу већинског становништва.

Лидер Српског покрета Двери Бошко Обрадовић каже да је ово почетак великог националног окупљања и додаје да није право питање шта су посљедице ако Србија не потпише приједлог већ шта су посљедице ако Србија потпише француско-њемачки приједлог.