latinica  ћирилица
28/01/2023 |  21:05 | Аутор: СРНА

Преминуо осумњичени за рањавање двије жене у Косову Пољу

Мушкарац осумњичен за рањавање мајке и кћерке у Косову Пољу преминуо је у Клиничком центру у Приштини, потврдио је љекар из те здравствене установе.
Приштина - Фото: Wikipedia
ПриштинаФото: Wikipedia

Полиција је саопштила да је осумњичени задобио прострелну рану у покушају да избјегне хапшење и да је, након што је пронађен тешко повријеђен у Косову Пољу, превезен у Клинички центар гдје је преминуо.

- Иако постоје јаки разлози за сумњу на самоповређивање, полиција заједно са другим надлежним органима детаљно истражује све околности које карактеришу случај - саопштила је полиција.

Из полиције су навели да је осумњичени, који је био наоружан, у покушају да избјегне хапшење испалио хитац на полицију, директно угрозивши животе полицајаца као и околних грађана.

Напад на полицију је неутралисан, а осумњичени је у покушају да избјегне хапшење задобио прострелну рану у околностима које се још испитују.

Сумња се да је седамдесетогодишњи мушкарац данас пратио двије жене, мајку и кћерку, а када им се приближио, пуцао је у њих из пиштоља.

Очевици су рекли приштинским медијима да су жртве у сродству са нападачем, али та информација још није званично потврђена.

Сумња се да је мотив напада имовински проблем.