latinica  ћирилица
29/01/2023 |  08:15 ⇒ 09:33 | Аутор: СРНА

Коловози клизави, могућа поледица

У Републици Српској и ФБиХ вози се по претежно мокрим и клизавим коловозима, а због ниске јутарње температуре могућа је поледица, посебно у вишим предјелима као и преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Мјестимично угаженог снијега на коловозу овога јутра има на дионицама у вишим предјелима и преко планинских превоја.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима и савјетују максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

На регионалном путу Улог - Кланци због сњежних сметова саобраћај се одвија веома отежано.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено и постављена је привремена саобраћајна сигнализација.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина измијењен је режим саобраћаја, за вријеме постављања расвјете у тунелу "Сијерачке стијене".

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор - Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка - Нова Топола - Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/, као и у тунелу "Чиљеговићи" на путу Лапишница - Љубогошта.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик - Главичице, Фоча - Горажде у Филиповићима и Укрина - Горња Вијака.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путу Бродар - граница са Србијом забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На подручју ФБиХ успорено због радова саобраћај се одвија на магистралном путу Јајце - Доњи Вакуф у тунелу "Скела".

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.