latinica  ћирилица
29/01/2023 |  08:26 | Аутор: СРНА

Ловачко вече у Угљевику окупило 330 ловаца

Традиционално ловачко вече Удружења "Партизан" из Доње Трнове код Угљевика окупило је синоћ 330 ловаца.
Ловачко вече у Угљевику - Фото: СРНА
Ловачко вече у УгљевикуФото: СРНА

Предсједник Удружења Чедо Лујановић рекао је да су ловци испунили овогодишњи план и да им је сезона била успјешна.

- Све нас ловце окупила је љубав према лову, а највише дружење које краси наше удружење - истакао је Лујановић.

Он је додао да Ловачко удружење "Партизан" постоји више од четири деценије, има 250 ловаца и газдује ловиштем које се простире на 4.700 хектара.

У име предсједника Ловачког Савеза Републике Српске Саве Минића угљевичке ловце поздравио је секретар Савеза Живојин Лазић, који је навео да у Српској има више од 25.000 ловаца.

- Ловачки савез преузео је обавезу да, заједно са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске, обезбједи дио новца за подстицај ловачким удружењима и извршиће се комплетан преглед наоружања у Републици Српској с циљем безбједности ловаца - најавио је Лазић и додао да је у припреми израда брошуре под називом "Етика понашања ловца у лову".

Он је похвалио сарадњу са институцијама Републике Српске, као и са Техничким ремонтом Братунац /ТРБ/ који је вечерас донирао ловачку пушку младој ловкињи Милени Мићић из Доње Трнове која има 25 година, а ловством се бави двије године.

За присутне је приређена и ловачка томбола чији је наградни фонд био 8.000 КМ.

Главну награду, ловачку пушку, донирао је начелник Угљевика Василије Перић, који је на дружењу рекао да општина има добру сарадњу са свим ловачким удружењима на свом подручју.

- Ловство је значајна привредна, туристичка и рекреативна дјелатност - истакао је Перић.

Он је навео да се ловци баве и заштитом животне средине, на чему им је захвалио, те најавио даљу подршку ловачким удружењима.