latinica  ћирилица
29/01/2023 |  10:05 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Додик: Срби морају да се окупе и буду јединствени око преговарања

Срби, гдје год живјели, морају да се окупе и буду јединствени око преговарања, написао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свом Инстаграм налогу.
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official) -
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official)

Додик је нагласио да се "морају сагледати посљедице које смо могли да чујемо за Косово и Метохију, које би могле да промијене свеукупни положај за Србе".

- У седмици иза нас јасно сам поновио у интервјуу РТРС-у да је важно да се каже: "Ако одбијамо, одбићемо заједно, ако прихватимо, морамо прихватити заједно". А то је важно само зато да Србија и Срби поново не би били подијељени. Шта год да се уради, морамо да урадимо заједно. Ако се одбија француско-њемачки план, онда то мора да одбије и власт и опозиција, али и друштво у цјелини. Такође, ако га прихватамо, онда то треба сви да урадимо - поручио је Додик.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Додик је подсјетио да је у протеклој седмици Српска одала је почаст жртвама Холокауста низом активности.

- На Палати Републике уприличена је видео-пројекција, гдје је приказан број који представља 6.000.000 Јевреја који су страдали у Холокаусту, чиме смо се придружили кампањи #WeRemember. У четвртак сам присуствовао и меморијалној академији, гдје сам поновио да су Срби и Јевреји братски народ по страдању, те истакао значај обиљежавања сјећања на то страдање како би била спријечена ревизија историје - истакао је Додик.

Додик је напоменуо да се ове седмице састао и са амбасадорком Републике Француске у БиХ Кристин Тудик.

- Заједнички смо констатовали да постоји много области у којима Република Српска и Француска могу да сарађују и изразили опредјељење да у наредном периоду радимо на продубљивању билатералних односа - нагласио је Додик.