latinica  ћирилица
29/01/2023 |  11:20 ⇒ 11:27 | Аутор: sputniknews.com

Рјабков: Изјаве САД да испоруке "абрамса" Кијеву нису ескалација ─ негирање очигледног

Изјаве Вашингтона да испоруке тенкова "абрамс" Кијеву не представљају ескалацију је порицање очигледног, изјавио је замјеник министра спољних послова Сергеј Рјабков у интервјуу за Спутњик.
Сергеј Рјабков (Фото: EPA-EFE/MAXIM SHEMETOV / POOL) -
Сергеј Рјабков (Фото: EPA-EFE/MAXIM SHEMETOV / POOL)

Он је нагласио да је слање тенковског батаљона у Украјину "изузетно деструктиван корак" Сједињених Америчких Држава, укључујући и са становишта "покушаја да се спроведе наглашено ескалациони сценарио у Украјини".

- Парадоксално, амерички званичници тврде да испорука ширег спектра све модернијих система, укључујући тешке системе Украјини, није ескалација. И генерално, у посљедње време било је много директних цитата Орвела у изјавама америчких и представника НАТО-а: "мир је рат" – буквално оно што се свакодневно говори са високих говорница и из високих канцеларија на Западу... Тако да сада, након одлуке да се тенкови "абрамс" упуте у значајном броју, почињу аргументи да није ријеч о ескалацији. Порицање очигледног - оцијенио је Рјабков.

Како је навео, ово се спроводи у оваквом облику пред међународном заједницом која се све више брине "око тога гдје та западна група неодговорних политичара или политиканата који су изгубили разум, гура свијет".