latinica  ћирилица
29/01/2023 |  13:30 | Аутор: РТРС

Циципас: Новаче, дивим ти се, ти си највећи који је икада држао рекет! (ВИДЕО)

На церемонији додјеле трофеја Стефанос Циципас је, упркос новом поразу, изговорио велике ријечи ка Новаку Ђоковићу.
Стефанос Циципас (Фото: EPA-EFE/JOEL CARRETT) -
Стефанос Циципас (Фото: EPA-EFE/JOEL CARRETT)

Новаче, не знам шта да ти кажем, све говори само за себе, шта радиш за наш спорт, шта си све до сада остварио. Све је у бројкама. Честитам ти. Дивим ти се за све што си урадио за тенис и што ме чиниш бољим када сам са тобом на терену - рекао је Циципас и додао:

"Имао сам привилегију да играм много мечева високог интензитета. Новак извлачи најбоље из мене. Један од највећих је у нашем спорту. Заправо, он је највећи који је икада држао рекет у историји!", рекао је Циципас.

Потом се осврнуо на меч.

- Није лако изгубити још једно финале, али увијек сам жељам да сае вратим на терен, да радим напорно, тренирам и на овом путовању. Захвалан сам што имам групу људи која ме подржава, буди се сваког јутра са истом амбицјом као и ја. Почаствован сам што имам ово као животни позив. Хвала и навијачима из Грчке који ме подржавају.

На крају се захвалио домаћинима.

- Лијепа су сјећања на сваки Аустралијан опен, од скупљача лоптица, до организатора и челника Тенис Аустралије. Хвала и спонзорима који имају велику улогу. Хвала вам свима и надам се да се видимо сљедеће године - закључио је Циципас.