latinica  ћирилица
29/01/2023 |  13:40 ⇒ 19:31 | Аутор: Б92

Ђоковић: Ово је моја највећа побједа у животу с обзиром на околности (ВИДЕО)

Новак Ђоковић је у Мелбурну стигао до 22. гренд слем трофеја и поново је број један на светској листи.
Новак Ђоковић шампион АО (Фото:  EPA-EFE/JOEL CARRETT) -
Новак Ђоковић шампион АО (Фото: EPA-EFE/JOEL CARRETT)

На царемонији додјеле Норман Брукс пехара, који му је уручио легендарни Кен Роузвол, Ђоковић се праћен овацијама са трибина, прво обратио Циципасу.

- Прије свега, морам да кажем да сам дирнут ријечима Стефаноса. Велико ти хвала на свом том поштовању и лепим ријечима, цијеним то. Обојица бисмо се сложили да смо велики ривали, желимо да побиједимо, али то не значи да не треба да се поштујемо. Цијеним твој труд, имао си сјајан турнир, ниси имао среће. Велика битка. Ово није твоје посљедње слем финале, имаш много времена. Честитам твом тиму и породици, знам колико проводите времена у томе да постанеш бољи човјек и тенисер. Ти си један од највећих професионалаца, један од најзанимљивијих момака - рекао је Новак.

Подсјетио је и одакле долазе он и Стефанос.

- Ми смо двије мале земље које немају тениску традицију, нисмо имали много великих играча на великим висинама. Мислим да је порука за било ког младог играча, било гдје, је то да буде овдје гдје смо ми. Сањајте велико, све је могуће, не дозволите да вам било ко одузме снове, небитно одакле долазите. Мислим да то што сте у већем минусу и што вам је теже, да тиме постајете снажнији. Стефанос и ја смо доказ тога. Не дозволите да вам узму сан, његујте то, и ако нађете једну особу која ће да прихвати тај сан, сањајте велико зато што можете да успијете - поручио је шампион Мелбурна.

Наравно, није заборавио да се захвали ни својим најближима.

- Какво путовање је ово било за мене, мој тим, породицу. Знам да ме толеришете, најгоре ствари мог карактера, али цијеним вашу љубав и подршку. Горане, не знам да ли ћеш ми икад опростити, али морам да поновим то, овај трофеј је ваш колико и мој. Хвала вам од срца и морам да кажем да је ово био најизазовнији турнир у животу. Нисам играо прошле године, вратио сам се, желим да се захвалим свима који су учинили да се осјетим добродошлим, да будем овдје. Постоји разлог што играм најбољи тенис овдје, испред легендарног Рода Лејвера. Покушаћу да се уштинем, јер живим за ове моменте. Знам да је говор дугачак, морам ово да кажем. Мој тим зна шта смо прошли у ових четири, пет недјеља. Ово ми је највећа побједа у животу с обзиром на околности - поручио је Новак.

И на крају, порука домаћину.

- Волио бих да се захвалим организаторима, свима који су дио догађаја. Крег Тајли је био од помоћи, хвала ти, увек си радио све од себе да се осјећамо као да смо код куће. Знам да је било рекордног броја људи овде, хвала вам што сте учинили овај турнир једним од најбољих на свијету. Надам се да се видимо и сљедеће године - закључио је Ђоковић.