latinica  ћирилица
29/01/2023 |  17:25 ⇒ 17:51 | Аутор: Агенције

Свјетски и регионални медији о тријумфу Ђоковића

Сви свјетски медији пренијели су вијест да је Новак Ђоковић по десети пут у каријери освојио Аустралијан опен и да је на тај начин српски тенисер стигао до 22. гренд слем трофеја у каријери.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/James Ross AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/James Ross AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Ђоковић је данас у финалу у Мелбурну побиједио Грка Стефаноса Циципаса 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

- Од депортованог до доминантног: Емотивни Новак Ђоковић изједначио рекорд Рафаела Надала од 22. гренд слем титуле, пошто је освојио десету круну на Аустралијан опену - преноси британски Дејли мејл.

Гардијан на насловној страни преноси вијест да је Ђоковић тријумфовао у Мелбурну и подсјећа на изјаву српског тенисера да му је ово највећа побједа у животу.

- Ђоковић побиједио Циципаса у Мелбурну и изједначио рекорд Надала по броју освојених гренд слем титула - истиче Би-Би-Си.

На насловној страни часописа Сан налази се фотографија Ђоковића са побједничким пехаром из Мелбурна, а на другој фотографији је српски тенисер са сузама у очима.

- Топ Дјок - стоји на насловној страни Сана.

Ројтерс истиче да је Ђоковић надмашио рекорд Федерера по броју освојених титула и изједначио се са Надалом. Српски и шпански тенисер имају по 22. освојене гренд слем титуле.

Амерички ЕСПН подсјећа, да је Ђоковић по десети пут у каријери освојио Аустралијан опен, пошто је финалу у три сета побиједио Циципаса.

- Ђоковић освојио рекордни, десети Аустралијан опен и преузео прво место на листи најбољих тенисера свијета - наводи Си-еН-еН.

- Ђоковић освојио Аустралијан опен и изједначио рекорд Надала са 22. освојена гренд слем трофеја - подсјећа шпанска Марка.

- Надал је због повреде пропустио турнир у Мелбурну. Шпанац се нада да би могао да одбрани титулу на Ролан Гаросу, док је Ђоковић фаворит на Вимблдону - тврди Марка.

Њемачки Билд хвали игру српског тенисера у Аустралији и подсјећа да је Ђоковић побједом против Циципаса изједначио Надалов рекорд.

- Ђоковић је стигао Надала, а већ на Ролан Гаросу може да се крунише као најбољи тенисер свих времена - истиче Билд.

Медији у региону: Ђоковић без премца

Побједа Новака Ђоковића у финалу Аустралијан опена главна је тема свих спортских медија у региону.

- Ђоковић изједначио рекорд Надала. Разбио Циципаса за 22. гренд слем титулу - преноси хрватски Индекс и доноси анкету са питањем да ли је српски тенисер најбољи играч у историји овог спорта.

На сајту загребачког Јутарњег листа тврди се да је Ђоковић наставио са доминацијом у светском тенису.

- Доминација без премца: Незаустављиви Ђоковић освојио Аустралијан опен и обезбиједио повратак на прво мјесто АТП листе - наводи Јутарњи.

Вечерњи.хр подсјећа да је Ђоковић током Аустралијан опена изгубио само један сет.

- Грк је изгубио и друго гренд слем финале од Ђоковића, пошто је прије двије године поражен од Србина у финалу Ролан Гароса. Ђоковић је послије прошлогодишње депортације задржао низ непобједивости на теренима Мелбурн парка. Тај низ сада износи рекордних 28 мечева, а посљедњих пут је поражен у четвртом колу 2018. године - наводи Вечерњи.хр.

Подгоричке Вијести истичу да ће Ђоковић од сутра поново бити првопласиран тенисер на АТП листи.

- Ђоковић освојио 10. титулу на Аустралијан опену и стигао Надала на првом мјесту вјечне листе - пишу Вијести.

Подгорички Дан преноси емотивне тренутке по завршетку меча када је Ђоковић послије тријумфа над Циципасем плакао од среће.

- Аустралија покорена по десети пут. Новак као никада до сада, лежао у ложи и плакао - преноси Дан.

Словеначко Дело истиче да је Ђоковић за мање од три сата побиједио Циципаса.

- Ђоковић у три сета до тениске вјечности - стоји на насловној страни Дела.

Медији у Сарајеву такође преносе да су најбољег српског тенисера савладале емоције послије тријумфа у Мелбурну.

- Ђоковић је суверени владар Аустралијан опена - стоји у једном од наслова сарајевских медија.