latinica  ћирилица
29/01/2023 |  17:31 ⇒ 19:47 | Аутор: Агенције

Слуцки: Геополитичка борба НАТО против Москве

НАТО ескалира трку у наоружању не због мира и преговора, већ да би наставио геополитичку борбу против Русије, изјавио је данас посланик у руској Думи Леонид Слуцки.
Леонид Слуцки (Фото: EPA/MAXIM SHIPENKOV) -
Леонид Слуцки (Фото: EPA/MAXIM SHIPENKOV)

- Треба јасно да схватимо да Сјеверноатлантска алијанса збија редове и ескалира трку у наоружању не ради мира и преговора, или због "борбе за слободу", већ да би наставила геополитички сукоб са Русијом. О томе не треба имати илузије. Али такве "игре русофобних фанатика" са нуклеарном силом су изузетно опасне и пријетња су свима - навео је Слуцки, који је предсједник Међународног комитета руске Државне думе.

Запад шаље супротстављене и прилично отворене сигнале, рекао је он, истичући да се, с једне стране, њемачки канцелар Олаф Шолц заклиње да Њемачка није заинтересована за ескалацију сукоба у Украјини и да је против увлачења НАТО-а у овај сукоб, али, с друге стране, званичници НАТО кажу да је блок спреман за директну конфронтацију са Русијом.

- Вриједи подсјетити на изјаву њемачке министарке спољних послова Аналене Бербок о "рату против Русије". Ни из једне европске пријестонице тада нису стизали приговори - написао је Слуцки на Телеграму.

Он је нагласио да скоро све земље НАТО-а учествују у процесу ескалације агресије на овај или онај начин снабдијевајући кијевски режим оружјем, муницијом, а сада и тешким наоружањем.

- У ствари, они су до грла у украјинском сукобу. Питање је да ли ће то и дејуре признати - додао је он, пренио је ТАСС.