latinica  ћирилица
29/01/2023 |  18:14 | Аутор: СРНА

СНСД: Опозвати Петровића - покренути Бијељину

Бијељински одбор СНСД-а саопштио је да градоначелника Бијељине Љубишу Петровића треба опозвати, како би се спријечиле даље политичке, привредне и финансијске штете за овај град и Републику Српску.
СНСД Бијељина - Фото: РТРС
СНСД БијељинаФото: РТРС

Циљ опозива градоначелника Бијељине је, како наводе, да се град, инфраструктурно потпуно повезан са Бањалуком и Београдом, претвори у један од најзначајнијих политичких, привредних, образовних, културних и спортских центара Републике Српске и цијелог региона западног Балкана.

Из Градског одбора СНСД-а наводе да нису изненађени доласком Небојше Вукановића у Бијељину, који је заједно са Петровићем "увијек тамо гдје је, по задатку, потребно нахушкати Србе на Србе, посвађати их и подијелити".

- Српски народ је прочитао те лажне борце против криминала и корупције, а истинске борце против Републике Српске, њених институција и српског народа - наводи се у саопштењу и додаје да је њихов задатак да "стварају несносну медијску буку и галаму, лажно криминализују институције, носиоце највиших функција и цијело друштво и припремају терен за обојене револуције".

Нажалост, додаје се, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је у протекле двије године искористио ту позицију како би постао дио тог пројекта.

- Петровић се лажно представља као "човјек из народа", као неко ко "служи народу", а заправо се искључиво бави празном причом и промашеном политиком од које народ, грађани Бијељине и Семберије, као и цијеле Републике Српске, трпе политичку и финансијску штету - наводи се у саопштењу.

Из Градског одбора СНСД Бијељина поручују да су зато покренули иницијативу за његов опозив, јер сваког дана његовог опстанка на позицији градоначелника Бијељине штета ће бити све већа.

- Петровић не ради посао градоначелника, не бави се градом и градском управом, не ствара услове да се поправи квалитет живота грађана Бијељине и Семберије. Град Бијељина стоји пуне двије године, нема капиталних инвестиција, нема улагања у инфраструктуру, нема никакве сарадње са републичким институцијама, чак ни у ситуацијама кад су угрожени живот и имовина грађана - наглашава се у саопштењу.

Према наводима СНСД, Бијељина не реализује планиране пројекте, нема спортску дворану, позориште, студентски дом, ЛЕД расвјету, паркинг просторе, гасно напајање, не постоје планови за отварање слободне зоне и привлачење страних инвестиција, иако за то постоје сви услови.

- Умјесто свега тога, Петровић митингује по Републици Српској, бави се празном и погрешном политиком, злоупотребљавајући позицију градоначелника и градски буџет за скупљање ситних политичких поена и додворавање странцима и политичком Сарајеву - закључују из Градског одбора СНСД-а Бијељина.