latinica  ћирилица
30/01/2023 |  15:28 ⇒ 31/01/2023 | 10:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Пилић: Ђоковић је најбољи тенисер свих времена

Легендарни тренер Никола Пилић изјавио да је Србин Новак Ђоковић најбољи тенисер свих времена.
Никола Пилић и Новак Ђоковић (фото:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Никола Пилић и Новак Ђоковић (фото:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Ђоковић је по десети пут у каријери освојио Аустралијан опен, пошто је у финалу побиједио Грка Стефаноса Циципаса 6:2, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Српски тенисер је тријумфом у Мелбурну стигао до 22. гренд слем трофеја у каријери, колико има и Шпанац Рафаел Надал. Ђоковић је данас преузео прво мјесто на АТП листи.

- Оно што је Ђоковић јуче урадио је грандиозно с обзиром на начин на који је третиран прошле године у Аустралији. То је невјероватан успјех за Ђоковића, пошто је имао проблем са повредом. Магнетна резонанца је показала да се ради о повреди, али Новакова жеља да покаже да је најбољи на свијету је побиједила. Он је показао да му одговара терен у Мелбурну, јер тамо има велику подршку навијача - рекао је Пилић за К1.

Легендарни тренер је подсјетио да је Циципас послије меча рекао да је Ђоковић најбољи тенисер свих времена.

- Задовољан сам, пуна ми је душа. Ђоковић је јуче доказао да је најбољи на свијету. Ђоковић и Надал сада имају по 22. гренд слем трофеја. Сви жељно ишчекују Ролан Гарос. Цијеним оно што су за тенис урадили Роџер Федерер и Рафаел Надал. Ђоковић је десет пута освојио Аустралијан опен, а Надал је 14. пута тријумфовао на Ролан Гаросу. То су рекорди за хиљаду година - додао је Пилић.

Он је истакао да су Ђоковић и Надал фаворити на Ролан Гаросу.

- Има још времена до Ролан Гароса. Не знамо шта ће у међувремену да се догоди, пошто има доста младих тенисера који такође желе да побједе у Паризу. Прије Париза биће одиграно неколико турнира, а сигуран сам да ће Ђоковић да се концентрише на Ролан Гарос - истакао је Пилић.

Пилић је подсјетио да је Ђоковић на Аустралијан опену изгубио само један сет.

- Новак је играо фантастично, поготово од четвртфинала до финала. Његов бекхенд је пуно бољи него раније. Цијели турнир је одиграо изванредно и технички и тактички. Ђоковић је изузетан и човјек и тенисер. Није ни чудо што су му највећи ривали честитали на побједи. Они су показали велики респект према српском тенисеру - навео је Пилић.

Славни тренер је истакао да је Ђоковић заслужио да преузме прво мјесто на АТП листи.

- Ђоковић се без обзира на третман, који је имао прошле године у Аустралији, вратио у Мелбурн и учинио је најбоље што је могао. Резултати све говоре. Када се ставе све бројке на сто објективно тврдим да је Ђоковић најбољи тенисер свих времена. Он је то заслужио. Годинама смо радили заједно и драго ми је да сам му помогао. Ја све говорим без претјеривања - закључио је Пилић.