mtel
latinica  ћирилица
30/01/2023 |  16:53 ⇒ 17:59 | Аутор: РТРС

Политички дијалог нема алтернативу у постизању договора о изборном закону

Политички дијалог представника сва три конститутивна народа у БиХ нема алтернативу у постизању договора о новом изборном закону, закључено је данас на састанку замјеника предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Драгана Човића и хрватског премијера Андреја Пленковића, саопштено је из Парламента БиХ.
Драган Човић и Андреј Пленковић (Фото: Уступљена фотографија) -
Драган Човић и Андреј Пленковић (Фото: Уступљена фотографија)

Човић и Пленковић су истакли да је избор Борјане Кришто за предједавајућег Савјета министара прилика да билатерални односи Хрватске и БиХ буду подигнути на још виши ниво.

На састанку у Загребу разговарано је о процесима који слиједе након потврђивања новог сазива Савјета министара и о даљим реформским процесима након добијања кандидатског статуса БиХ.

Човић је истакао да нова власт на нивоу БиХ мора завршити процес договора о кључним политичким питањима, те захвалио Пленковићу за напоре у помоћи Хрватима у БиХ, као и за допринос у добијању кандидатског статуса за чланство БиХ у ЕУ.

Пленковић је истакао потребу хитног формирања власти на свим нивоима, поготово у Федерацији БиХ како би се обезбиједила функционалност свих институција у БиХ и додао како очекује квалитетну и учинковиту сарадњу Владе Републике Хрватске и Вијећа министара БиХ по низу тема које повезују Хрватску и БиХ.