latinica  ћирилица
30/01/2023 |  18:01 ⇒ 18:05 | Аутор: РТРС

Представници Електротехничког факултета у посјети Националном Гунма Универзитету у Маебашију

Представници Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, декан проф. Божидар Поповић и продекан за наставу проф. Срђан Лале, данас су били на радном састанку са представницима Националног Гунма Универзитета у Маебашију, главном граду префектуре Гунма у Јапану.
Представници Електротехничког факултета у посјети Националном Гунма Универзитету (Фото: www.etf.ues.rs.ba) -
Представници Електротехничког факултета у посјети Националном Гунма Универзитету (Фото: www.etf.ues.rs.ba)

У име Гунма Универзитета са представницима  Електротехничког факултета разговарали су проректор проф. Хидејуки Итабаши  и руководиоци Департмана за Електронику и информатику.

Посјета је организована посредством Амбасаде БиХ у Јапану, а састанку је присуствовао и амбасадор Синиша Берјан.

Овом приликом договорено је потписивање споразума о сарадњи између Електротехничког факултета из Источног Сарајева и Факултета науке и технологије Гунма Универзитета, које ће се реализовати до краја фебруара 2023. године, након спровођења административних процедура.

- Разговарано је о различитим правцима сарадње, између осталог о размјени студената и академског особља, заједничким пројектним апликацијама и дефинисању оквира за научну сарадњу и подршку међународне видљивости Симпозијума Инфотех Јахорина. Наши представници посјетили су и лабораторије за вјештачку интелигенцију и виртуелну реалност - саопштио је Електртехнички факултет Источно Сарајево.