latinica  ћирилица
31/01/2023 |  07:57 | Аутор: РТРС

У Београду уручење књижевних награда "Извор"

У Београду ће данас бити свечано уручене књижевне награде "Извор" за најљепшу пјесму и најљепшу причу о завичају, за коју су конкурисали радови из Србије, Српске и расијања, али и двоје аутора из Сјеверне Македоније и Бугарске.
Књиге - илустрација -
Књиге - илустрација

Овај јубиларни десети конкурс за књижевну награду "Извор" организовали су Представништво Републике Српске у Србији и Редакција часописа "Жрнов", саопштено је из Представништва.

И ове године награде, које чине грамате и новчани износи, најуспјешнијим књижевницима-учесницима на овом конкурсу свечано ће уручити шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, а награђени радови биће објављени у првом сљедећем издању часописа "Жрнов".

Уручење ће бити одржано у сједишту Представништва Републике Српске у Србији, у 12.00 часова.

У саопштењу се наводи да ће на Међународном београдском сајму књига у октобру ове године Представништво Републике Српске и часопис "Жрнов" представити зборник најбољих радова у десет година књижевне награде "Извор".

Биће то прилика не само да се стваралаштво подстакнуто овим конкурсом свеобухватно представи културној јавности Србије и Српске, него и да се завичају као књижевној теми посвете дјела и других умјетности, ликовних и музичких, додаје се у саопштењу.