latinica  ћирилица
31/01/2023 |  09:43 ⇒ 09:48 | Аутор: РТРС

Договорено потписивање споразума о сарадњи ЕТФ-а Источно Сарајево и јапанског Универзитета Гунма

Представници Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву су на радном састанку са представницима Националног Гунма Универзитета у Маебашију договорили потписивање споразума о сарадњи између Електротехничког факултета из Источног Сарајева и Факултета науке и технологије Гунма Универзитета.
Договорено потписивање споразума о сарадњи ЕТФ-а Источно Сарајево и јапанског Универзитета Гунма (Фото: etf.ues.rs.ba) -
Договорено потписивање споразума о сарадњи ЕТФ-а Источно Сарајево и јапанског Универзитета Гунма (Фото: etf.ues.rs.ba)

Потписивање споразума ће се реализовати до краја фебруара 2023. године, након спровођења административних процедура, објављено је на званичној Интернет страници ЕФТ-а Источно Сарајево

Састанак је одржан у Маебашију, главном граду префектуре Гунма у Јапану.

Са представницима ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву  деканом професором Божидаром Поповићем и продеканом за наставу професором Срђаном Лале разговарали су проректор професор Хидејуки Итабаши и руководиоци Департмана за Електронику и информатику.

Посјета је организована посредством Амбасаде БиХ у Јапану, а састанку је присуствовао и амбасадор Синиша Берјан.

Разговарано је о различитим правцима сарадње, између осталог о размјени студената и академског особља, заједничким пројектним апликацијама и дефинисању оквира за научну сарадњу и подршку међународне видљивости Симпозијума Инфотех Јахорина.

Представници ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву посјетили су и лабораторије за вјештачку интелигенцију и виртуелну реалност.