latinica  ћирилица
31/01/2023 |  10:12 ⇒ 10:13 | Аутор: РТРС

СПС Бањалука: Подржаћемо одлуку о директној исплати новчане накнаде пензионерима

На данашњој ванредној сједници Скупштине града Бањалука расправљаће се о исплати једнократне помоћи пензионерима. Градски одбор СПС Бањалука саопштио је да је ова тема изазвала много реакција у претходном периоду, док су наши најстарији суграђани нажалост били предмет политичког поткусуривања.
СПС - Фото: РТРС
СПСФото: РТРС

- Одборници Социјалистичке партије Српске ће у потпуности подржати ову скупштинску одлуку, којом се пензионерима са подручја Бања Луке исплаћује једнократна накнада у износу од по 100 КМ и то на директан начин. СПС констатује да се исплата морала реализовати знатно раније, с обзиром на то да је прошло много времена од када је усвојен буџет за 2022. годину, а у којем су предвиђена новчана средства за наведену намјену - саопштили су из бањалучког СПС-а.

Социјалистичка партија Српске у свом саопштењу позива све градске парламентарне партије на консензус када је у питању једна од најосјетљивијих категорија друштва, наши најстарији суграђани, који су своје радне вјекове провели вриједно радећи и стварајући нове вриједности.

СПС подсјећа да је првобитно предлагано рјешење којим би се пунио рачун Електропривреде неприхватљиво, те да пензионерима треба на директан начин исплатити накнаду.

- СПС предлаже, с обзиром на драстичан пад номиналне вриједности новца, да кроз будући ребаланс, а у зависности од пуњења буџета, град Бања Лука обезбиједи додатних 4,1 милион КМ како бисмо обезбиједили још једну једнократну новчану накнаду од по 100 КМ за пензионере - закључили су у градском одбору СПС-а.