latinica  ћирилица
31/01/2023 |  13:45 | Аутор: СРНА

У сриједу претежно облачно

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити умјерено до претежно облачно вријеме са максималном температуром ваздуха до 10 степени Целзијусових.
Облачно вријеме - Фото: РТРС
Облачно вријемеФото: РТРС

Јутро ће бити претежно ведро и хладно уз слаб до умјерен мраз, а од средине дана очекује се постепено наоблачење на сјеверу које ће до краја дана захватити већину предјела, док ће само на југу бити и даље претежно сунчано.

Јутарња температура ваздуха биће од минус седам до минус један, на југу до два, а у вишим предјелима од минус 11 степени Целзијусових, док ће дневна температура бити од четири до 10, а у вишим предјелима од нула степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб вјетар, на југу умјерен западни или сјеверозападни.

У већини крајева данас је преовладавало умјерено до претежно облачно вријеме са слабим падавинама у централним источним и сјеверним подручјима, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова: Бјелашница минус десет, Чемерно минус три, Калиновик минус два, Соколац и Иван Седло минус један, Гацко и Шипово нула, Невесиње, Сребреница и Сарајево један, Кнежево и Мраковица два, Вишеград, Бугојно и Тузла три, Рибник, Рудо, Фоча, Бихаћ, Ливно и Зеница четири, Билећа, Добој, Мркоњић Град и Градачац пет, Зворник, Нови Град, Србац и Дрвар шест, Бања Лука, Бијељина и Приједор седам, Требиње и Сански Мост осам, Мостар и Широки Бријег девет, Столац десет, те Неум 11 степени Целзијусових.