latinica  ћирилица
31/01/2023 |  14:05 | Аутор: СРНА

Додик: На нивоу БиХ нема коалиције, већ споразум о начелима дјеловања

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да на нивоу БиХ нема коалиције, већ да постоји споразум о начелима дјеловања, чији је дио рјешавање бројних проблема у вези са реализацијом пројеката.
Милорад Додик (Фото: Борислав Здриња) -
Милорад Додик (Фото: Борислав Здриња)

Додик је рекао да је данас одржана прва сједница Колегијума Савјета министара, а да ће у четвртак, 2. фебруара, бити одржана прва сједница Савјета министара, на чијем ће дневном реду бити реализација бројних пројеката.

- Сутра ћу у Бањалуци разговарати са министром спољних послова у Савјету министара Елведином Конаковићем и потенцираћу та питања, која су била тема наших ранијих разговора, када смо договарали како ћемо креирати и направити нови Савјет министара. Драго ми је што смо то успјели реализовати брзо имајући у виду досадашњу праксу на нивоу БиХ - рекао је Додик новинарима у Бијељини.

Када је ријеч о дешавањима у "осморци" у Федерацији БиХ, Додик је навео да није њихов посланик.

- Изабран је Савјет министара који сада може бити смијењен ако за то гласају и Представнички дом и Дом народа. Знамо каква је конфигурација у Дому народа и оцијенићемо шта је за нас корисно - рекао је Додик и нагласио да на дневном реду није никаква смјена.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ потврдио је 25. јануара именовања министара и замјеника министара у Савјету министара под предсједавањем Борјане Кришто. У саставу Савјета министара су заступљени чланови СНСД, ХДЗ и странака "осморке".

Потпредсједник СДП-а Војин Мијатовић јуче је изјавио да је за СДП "осморка" сада "седморка", јер Покрету за нове генерације више нема мјеста у тој коалицији.