latinica  ћирилица
31/01/2023 |  14:15 ⇒ 14:17 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Допринијети рјешавању проблема такси превозника

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са представницима Удружења такси превозника са подручја Републике Српске, на тему актуелних проблема са којима се сусрећу у раду и законских рјешења у овој области.
Чубриловић са представницима Удружења такси превозника - Фото: РТРС
Чубриловић са представницима Удружења такси превозникаФото: РТРС

Представници Удружења такси превозника затражили су помоћ ресорног министарства у рјешавању одређених питања, наводећи да су неки од проблема неадекватно провођење Правилника о регистрацији возила, те одређене неусклађености по питању регулисања начина, организације и услова за вршење такси превоза на подручју различитих јединица локалне самоуправе, саопштено је из министарства саобраћаја и веза Српске.

Чубриловић је изразио спремност за рјешавање проблема који оптерећују такси превознике, истичући да ће бити предузете активности поводом рјешења одређених питања, те да ће у складу са законским овлаштењима и координацијом са осталим надлежним институцијама настојати да пружи допринос у њиховом рјешавању.

Представници Удружења изразили су захвалност министру Чубриловићу на подршци, наводећи да ће рјешење проблема олакшати рад и унаприједити услове рада такси превозника у Републици Српској.