latinica  ћирилица
31/01/2023 |  15:29 ⇒ 15:32 | Аутор: СРНА

Бањалука: Ковид амбуланте на новој локацији

Дом здравља Бањалука обавјештава пацијенте позитивне на корона вирус да се од сутра ковид амбуланте из насеља Долац пресељавају на нову локацију, саопштено је из ове здравствене установе.
Ковид амбуланта Бања Лука - Фото: nezavisne novine
Ковид амбуланта Бања ЛукаФото: nezavisne novine

Ковид амбуланта ће од сриједе радити у бијелом контејнеру, на паркингу Хигијенско-епидемиолошке службе, поред објекта Поликлинике, сваког радног дана од 7.00 до 09.00 часова, речено је Срни у Дому здравља Бањалука.

Термине прегледа пацијенти могу заказати путем свога тима породичне медицине или могу доћи на преглед и без заказивања.

Током викенда, у случају хитне потребе за прегледом, наводе из Дома здравља, пацијенти здравствену услугу могу добити у ковид амбуланти при Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља.

Из ове здравствене установе наводе да ће се вађење крви за лабораторијске анализе радити у новом простору ковид амбуланти сваким радним даном, док ће се РТГ дијагностика за ковид пацијенте радити уторком од 7.00 до 8.00 часова на старој локацији у насељу Долац.

"Узимање брисева носа у сврху тестирања на вирус корона ће се обављати у истом контејнеру од 10.30 до 11.30 часова, по завршетку радног времена ковид амбуланте", нагласили су из Дома здравља.