latinica  ћирилица
31/01/2023 |  16:00 ⇒ 17:27 | Аутор: СРНА

Кошарац Сатлер: Активнији ангажман Делегације ЕУ за рјешавање проблема трговске горе

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац затражио је на састанку са шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером активнији ангажман ове делегације у рјешавању проблема изградње одлагалишта за радиоактивни отпад и истрошено нуклеарно гориво на Трговској гори.
Кошарац - Сатлер - Фото: СРНА
Кошарац - СатлерФото: СРНА

Кошарац и Сатлер разговарали су данас у Сарајеву и о обавезама БиХ из другог и трећег енергетског пакета, те другим о актуелним политичким и економским приликама, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа.

Кошарац је Сатлера информисао да постоји висок ниво координације и сарадње са надлежним министарствима из Републике Српске и Федерације БиХ, због тога што је област енергетике у примарној уставној надлежности ентитета.

Саговорници су размијенили мишљење и о усвајању закона о регулатору електричне енергије и природног гаса, преносу и тржишту електричне енергије у БиХ, а Кошарац је овом приликом нагласио да је Република Српска у легислативном смислу испунила препоруке Енергетске заједнице, као и да се то очекује од ФБиХ.