latinica  ћирилица
31/01/2023 |  17:16 ⇒ 17:29 | Аутор: СРНА

Приједлог измјена Закона о застави упућен у редовну процедуру

Посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ упутили су у редовну парламентарну процедуру Приједлога закона о измјени Закона о застави БиХ и Приједлог закона о допунама Закона о спорту БиХ.
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ -
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ

Њихов предлагач Денис Звиздић тражио је хитну процедуру за ова два законска приједлога.

Приједлогом закона о измјени Закона о застави БиХ тражи се да се у закону термин "заједничке институције" замијени термином "институције БиХ", док је као циљ Приједлога закона о допунама Закона о спорту у БиХ наведено обезбјеђивање трајне материјалне подршке за врхунски спорт.

Подршку Представничког дома нису добили извјештаји који се односе на пословање и рад БХРТ-а у 2022. години, док је на усаглашавање Колегијуму упућен извјештај о примјени јединствених правила за израду правних прописа у институцијама БиХ.

Посланици су подржали извјештаје о раду Правобранилаштва БиХ за 2021. годину, те извјештај о финансијској ревизији извршења буџета институција БиХ за 2021. годину.

Усвојени су и закључци које је предложила Комисија за финансије и буџет Представничког дома којима се од Савјета министара и Министарства финансија и трезора тражи да приступе реализацији препорука ревизије и о томе до 1. јуна информишу Представнички дом, те да уведу интерне контроле у институцијама БиХ како би се смањио ризик од појаве нових и понављања старих грешака.

Извјештај Предсједништва БиХ о извршењу буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2021. годину није добио подршку посланика, док је информација о расподјели и кориштењу средстава текуће резерве за исту годину усвојен.

Представнички дом дао је сагласност за ратификацију већег броја међународних уговора и споразума. Сједница Представничког дома је овим завршена.