latinica  ћирилица
31/01/2023 |  18:49 ⇒ 01/02/2023 | 07:24 | Аутор: РТРС

У част Новака Ђоковића Билећани насеље назвали именом најбољег свјетског тенисера (ВИДЕО)

Новак Ђоковић више од петнаест година доминира на тениским теренима, Србе чини поносним и за то вријеме многима је постао као члан породице. Билећани су одавно познати као његови ватрени навијачи и још нису заборавили чувене прославе претходних титула, а стижу и нове. Овај пут, Херцеговци су отишли корак даље, па од јуче једно билећко насеље носи име Новака Ђоковића.
Насеље Новака Ђоковића - Фото: РТРС
Насеље Новака ЂоковићаФото: РТРС

До јуче за мало билећко насеље скоро да нико није знао, а сада ће бити и те како познато јер носи име највећег свих времена.

На идеју о новом називу насеља нису дошле локалне власти, већ страствени навијач Боро Роган чија љубав према Ђоковићу нема границе.

- Имам један посебан ритуал - када пратим Ђоковића држим палчеве, кад сервира промијеним цаку. Жена ме стално критикује да немам кад ни да једем ни да радим и да само гледам Ђоковића - прича Роган. 

Одушевљени Рогановом реакцијом све комшије, такође велики фанови, с радошћу су прихватиле нови назив насеља. Ђоковићеве успјехе доживљавају као сопствене, а ово је, кажу, гест захвалности за сву срећу и понос које им Новак годинама пружа.

- Кад Новак игра, остављамо све радове и заједно гледамо меч - каже Ђуро Капор.

За Ђоковића се у Билећи навија и дословно до последњег даха. Кружи прича да је један од мјештана овог насеља, гледајући Ђоковића, од узбуђења добио срчани удар.

- Он је по ноћи гледао пренос, Ноле је губио и срце га је издало - додаје Капор.

Ђоковић ће, сасвим је сигурно, још дуго писати историју тениса, а како најављују мјештани и цијели град би, да се они питају, могао да се зове "Ђоковићево".

- Не смијем ја од "градских отаца" да кажем да је то град Новака Ђоковића, али нек` буде тако за сада - кроз смијех прича Боро Роган.