latinica  ћирилица
31/01/2023 |  20:53 ⇒ 01/02/2023 | 07:10 | Аутор: СРНА

"Најстарији занат" у Градском позоришту "Семберија"

Ансамбл Градског позоришта "Семберија" обрадоваће љубитеље позоришне умјетности у петак, 3. фебруара, новом премијером представе "Најстарији занат" по тексту Поле Вогел.
Премијера представе "Најстарији занат" - Фото: СРНА
Премијера представе "Најстарији занат"Фото: СРНА

Режију за ову 13. премијеру Позоришта у Бијељини потписује словеначки редитељ Петер Српчич, управник Местног гледалишча Птуј.

Из бијељинског позоришта је најављено да у представи играју Вања Кртолина, Душан Ранковић, Мирна Јовановић, Михаило Максимовић и Ненад Благојевић.

Умјетнички директор Градског позоришта "Семберија" Миливоје Млађеновић рекао је да представа прати пет старијих дама од 72 до 83 године, које свој позив обављају са стилом.

Он је навео да је њихова позиција дама с друштвене маргине имала свој етички кодекс, а данас се оно што је некад било саблажњиво чини ружичастим и безазлено архаичним.

Српчич је навео да је ових пет дама у представи радничка класа, проститутке које дају своје тијело за паре, али задржавају своја увјерења и погледе на живот.

Премијерно извођење драме "Најстарији занат" на сцени Градског позоришта "Семберија" је прво извођење ове драме на српском језику.

Улазнице по цијени од 10 КМ могу се купити на билетарници Центра за културу, а резервисати се могу на телефон 065 011 211 или мејл резервације@позористебијељина.com.

Представа ће бити одиграна у 20.00 часова у Центру за културу.