latinica  ћирилица
01/02/2023 |  07:24 | Аутор: sputniknews.com

Подигнута оптужница против Алека Болдвина за убиство из нехата

Против америчког глумца и продуцента Алека Болдвина подигнута је оптужница за убиство из нехата на снимању филма "Раст" из 2021. године, саопштило је данас Тужилаштво округа Санта Фе у америчкој савезној држави Нови Мексико.
Алек Болдвин (Фото: EPA-EFE/JASON SZENES) -
Алек Болдвин (Фото: EPA-EFE/JASON SZENES)

Како преноси Си-Ен-Ен, оптужница је подигнута против Болдвина и чланице филмске екипе задужене за набавку оружја Хане Гутијерез-Рид. Они се терете за убиство из нехата, додало је Тужилаштво.

Адвокати обоје оптужених саопштили су раније да су њихови клијенти невини.

Оптужница је подигнута због пуцњаве на снимању филма "Раст", у којој је убијена сниматељка Халина Хачинс. Истрага о убиству до којег је дошло у октобру 2021. године трајала је више од годину дана.

Током снимања убијена је сниматељка Халина Хачинс, а редитељ Џоел Соуза је рањен, када је сценски пиштољ који је Болдвин користио током пробе у октобру 2021. године испалио прави метак.

Гутијерез је рекла истражитељима да је провјерила оружје и да у њему није било правих метака прије фаталног инцидента.

У тужби, поднесеној у фебруару прошле године у Санта Феу против копродуцента и глумца Болдвина, продукцијске компаније, продуцената и других кључних чланова екипе, указивало се на бројна кршења стандарда филмске индустрије.

У тужби која је касније одбачена, наведено је да је продукција "одлучила да ангажује најјефтинију доступну екипу" и да су "свјесно ангажовали потпуно неквалификованог сарадника као оружара и помоћног реквизит мајстора".

Породица Халине Хачинс и Алек Болдвин прошле године постигли су нагодбу у тужби против Болдвина и његових сарадника за њену смрт.