latinica  ћирилица
01/02/2023 |  08:39 ⇒ 08:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Обрадовић: Честитке играчима на побједи

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић честитао је играчима "црно-бијелих" на побједи против Асвела у 22. колу Евролиге.
Жељко Обрадовић (Фото: EPA-EFE/L. Rico, илустрација) -
Жељко Обрадовић (Фото: EPA-EFE/L. Rico, илустрација)

Кошаркаши Партизана су синоћ у Београду стигли до 11. тријумфа у Евролиги, пошто су славили са 92:68.

- Не мислим да је било опуштања у посљедњој четвртини, имали смо много отворених шутева које нисмо убацили. То је саставни дио игре, а ја сам у посљедњој четвртини морао да водим рачуна о минутажи, јер у петак имамо важну утакмицу против Жалгириса - рекао је Обрадовић послије утакмице.

Он је истакао да би волио да кошаркаши Партизана наставе у истом ритму у наставку сезоне.

- Веома сам задовољан и волио бих да наставимо у овим ритму, јер опет су сјајне бројке када су у питању изгубљене и освојене лопте. Тако је било и против Звезде и волио бих да наставимо. И други податак, у првом полувремену су имали осам офанзивних скокова, а у другом само три. Неколико напада је било да нису успјели да шутну ка кошу, све похвале играчима - изјавио је тренер Партизана.

"Црно-бијели" ће у петак гостовати Жалгирису у 23. колу Евролиге.

- Морамо исто да играмо одбрану. Идемо против Жалгириса, они су агресиван и физички тим, доста полажу на одбрану. Играју у великом ритму са доста измјена. Послије тога има још доста да се игра, али нас сада занима искључиво Жалгирис - навео је Обрадовић.

Он је рекао да је Џејмс Нанели одиграо синоћ ангажовано у одбрани и нападу, као и цио тим "црно-бијелих".

- Побједа против Црвене звезде донијела је доста у психолошком смислу. Рекао сам да су славили послије те утакмице у свлачионици. Најважније је самопоуздање, све долази из њега и морамо да наставимо да играмо. Морамо да знамо шта значи агресивна одбрана и напад. Ако тако наставимо, сигуран сам да можемо да остваримо велике резултате, најискреније то мислим - изјавио је тренер Партизана.

Обрадовић је истакао да кошаркаши Партизана ове сезоне имају велику подршку навијача.

- Много смо поносни. Навијање, жеља, они препознају добру одбрану, реагују на то и хвала им на томе. Сада тако треба играти у гостима. Против Звезде смо успјели, нашли смо рјешење и морамо тако да наставимо - додао је Обрадовић.

Он је потом најавио меч у Каунасу против Жалгириса.

- Најважнија ствар је да играмо агресивно на лопти. У првом полувремену смо имали три грешке у односу на остатак утакмице, али то је тако, да не помињем имена. Морамо да радимо, све то изгледа боље. Једна од кључних ствари против Жалгириса је агресивност на лопти и њиховим кључним играчима, као што смо вечерас на Дију Босту и Нанду Де Колоу. Увијек постоје играчи који су најважнији за игру неког тима - закључио је Обрадовић.

Он је на крају потврдио да је словачки кошаркаш Владимир Броџијански одлучио да напусти Партизан иако је имао уговор са "црно-бијелима" до 14. фебруара.

Обрадовић је захвалио словачком кошаркашу и пожелио му срећу у наставку каријере.