latinica  ћирилица
01/02/2023 |  10:14 ⇒ 10:45 | Аутор: Б92

Потврђена Ђоковићева повреда са АО

Први човјек тениса у Аустралији Крег Тили потврдио је да је Новак Ђоковић на Аустралијан опену играо са повредом.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/JAMES ROSS, илустрација) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/JAMES ROSS, илустрација)

Тили је открио да је Ђоковић имао расцјеп мишића задње ложу леве ноге у дужини од чак три центиметра.

Ђоковић се повриједио још на турниру у Аделејду, који је освојио уочи АО, мучио се прве недјеље у Мелбурну, није уопште тренирао у слободним данима између мечева, што му је омогућило да издржи до краја и опет освоји трофеј.

- Многи изазови око Новака су ти што он добија лошу репутацију. Али на крају крајева, мислим да нико не може довести у питање његов атлетицизам. Овај момак је имао подеротину задње ложе од три центиметара. Апсолутно (видио сам снимке), доктори ће вам рећи истину. Било је много спекулација о томе да ли је то истина или не. Тешко је повјеровати да могу да раде оно што раде са таквим повредама. Он је изванредан, да се тиме носи тако изузетно професионално - рекао је Тили.

Тили вјерује да је Ђоковић успио да игра упркос повреди због своје концентрације и припреме која је "првокласна".

- Толико је фокусиран на оно што једе, шта пије, када то ради, како то ради. Прошао је кроз много тога и да би освојио десети Аустралијан опен. Мислим да се то никада неће поновити. У посљедњих 15 година, он ми каже 14 јер је пропустио прошлогодишњи, то је невјероватан успјех. Он ће имати значајно мјесто у историји Аустралијан опена - додао је директор Тенис Аустралија.