latinica  ћирилица
01/02/2023 |  12:36 ⇒ 13:09 | Аутор: Агенције

Вучић: Било би добро да се постигне јединство, али не вјерујем да ће се то десити

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да би било би добро да се постигне што веће могуће јединство на сједници Народне скупштине на којој ће се разговарати о Косову и Метохији, али да не вјерује у то.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ RADE PRELIC) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ RADE PRELIC)

Вучић је, у Костинброду у близини Софије гдје су данас почели радови на изградњи гасног интерконектора Бугарска-Србија, одговарајући на питање новинара да ли се може очекивати слога на сједници која сутра почиње рекао да не вјерује, јер "живимо у демократском облику политичког режима и природно је да људи не буду сагласни".

Он је примијетио и да није природно да се не разумију када су кључни национални задаци пред њима.

- Многи мисле да када је Србији тешко да је то некима прилика да се дочепа политичких поена и власти. Немам проблем са тим, нећу као предсједник никоме да се правдам, други предсједници када су одлазили рекли би шта имају и одлазили, ја сам једини који је остајао на расправи и спреман сам да будем два, три дана колико траје расправа, 10, 15 сати и да не излазим, али не идем никоме да се правдам, јер сам урадио све поштено и борио се и борићу се за своју земљу док будем могао и док будем предсједник, наравно у складу са својим уставним мандатом - рекао је Вучић.

Указао је на то да је слога никад потребнија, јер се налазимо у времену које је најтеже вјероватно од Другог свјетског рата за Европу и свијет, а за нас од деведесетих, у којем се, како каже, не зна шта ће бити сутра и да ли ће се ратни сукоб проширити и на друге земље свијета.

- Налазимо се у времену гдје не можете да говорите само о папирима, већ и околностима и приликама под којима нешто радите, под којима морате да се борите и чувате мир истовремено да чувате своје националне виталне интересе и државне - казао је Вучић.