latinica  ћирилица
01/02/2023 |  12:42 ⇒ 13:38 | Аутор: СРНА

"Принц таме" најавио опроштај од турнеја и концерата

Један од најпопуларнијих пјевача у историји хеви метал музике Ози Озборн објавио је да више неће одлазити на турнеје и отказао је све најављене наступе док се опоравља од операције кичме.
Ози Озборн (Фото: EPA/Balazs Mohai HUNGARY OUT) -
Ози Озборн (Фото: EPA/Balazs Mohai HUNGARY OUT)

Озборну /74/ је прије четири године дијагностикована Паркинсонова болест и од тада се бори са разним здравственим проблемима.

"Принц таме" је требао да крене на турнеју по Европи у мају, која је првобитно одређена за 2019. годину, али је одгађана три пута, а сада је званично отказана.

Посљедњи Озијев наступ био је у децембру 2018. године на чувеном "Озфесту" у Инглвуду, у склопу опроштајне турнеје "Нема више турнеја два".

      View this post on Instagram

A post shared by Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne)

Ози је на друштвеној мрежи "Инстаграм" објавио извињење због разочарања обожавалаца и признао је да "никада није ни могао да замисли да ће се његови дани турнеје завршити на овај начин".

Легендарни пјевач је признао да и даље има проблема са здрављем, седам мјесеци након операције кичме која га је спасила од трајне парализе, те да има проблеме и са Паркинсоновом болешћу.

- Ово је вјероватно једна од најтежих ствари које сам морао да подијелим са мојим вјерним обожаваоцима. Као што је свима познато, прије четири године имао сам тежу несрећу када ми је оштећена кичма. Моја једина сврха била је да се опоравим и да се вратим на сцену, али након три операције, третмана матичним ћелијама и бесконачних терапија, моје тијело и даље слаби - наводи чувени музичар.

Он је захвалио обожаваоцима који су га стрпљиво чекали и нису враћали карте, али је истакао да је схватио да више није физички способан да оде на турнеју по Европи и Великој Британији у најављене датуме.

Ози је додао да ће новац бити враћен онима који су купили карте и да ће бити објављиване додатне информације о његовом здравственом стању.