latinica  ћирилица
01/02/2023 |  14:17 ⇒ 14:25 | Аутор: РТРС

Вишковић-Мекдоналд: Наставак подршке и сарадње на различитим пројектима

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са резидентном координаторицом Уједињених нација у Босни и Херцеговини Ингрид Мекдоналд, саопштено је из Владе Српске.
Радован Вишковић и Ингрид Мекдоналд (Фото: Уступљена фотографија) -
Радован Вишковић и Ингрид Мекдоналд (Фото: Уступљена фотографија)

Како је саопштено, на састанку је оцијењено да је досадашња сарадња Владе Српске и мисије Уједињених нација у БиХ била добра и квалитетна, те је разговарано о наставку сарадње на различитим заједничким пројектима.

Вишковић је упознао координаторицу Уједињених нација у БиХ са приоритетима Владе у наредном периоду, истичући да ће, осим наставка активности на плану привредног и економског развоја, повећању БДП-а, повећању плата, пензија и других давања, посебан приоритет бити дат активностима на изради социјалне карте, креирању нових мјера демографске политике, те изради стратегије одрживог развоја Републике Српске до 2030. године.

Ингрид Мекдоналд истакла је опредијељеност мисије Уједињених нација у БиХ за наставак подршке и сарадњу на различитим пројектима са представницима институција Српске, са посебним освртом на пројекте из социо-економске сфере, сфере одрживог развоја, те из области унапређења предшколског и средњошколског образовања у Републици Српској.