latinica  ћирилица
01/02/2023 |  15:43 ⇒ 16:28 | Аутор: РТРС

Конаковић: Приоритети - увећање БДП-а, стандарда и услова живота сваког појединца у БиХ (ВИДЕО)

Најважнија порука данашњег дана и састанка јесте да је ово једна потпуно нова пракса и често ћу комуницирати са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и лидером ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем како бисмо донијели добро БиХ, изјавио је министар спољних послова у Савјету министара Елемедин Конаковић на конференцији за новинаре.
Додик - Конаковић - Фото: РТРС
Додик - КонаковићФото: РТРС

Конаковић је након састанка са Додиком истакао да постоји много отворених питања.

- Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и ја смо у прилици да реагујемо на неке међународне процесе, имамо отворену и директну комуникацију. Свјесни рзалика међу нама можемо нормално да функиционишемо - поручио је Конаковић.

Према његовим ријечима, један од приоритета ће бити увећање БДП-а, стандарда и услова живота сваког појединца у БиХ.

- Без обзира што знамо да по погледу Русије и других тема немамо исте ставове, има јако пуно других тема о којима имамо исте ставове - рекао је Конаковић.

Поручио је да није ни знао да су направљене једнонационалне амбасаде у БиХ.

- Као човјеку ми то не одговара , то није добро за развој БиХ - нагласио је Конаковић.

Он је навео да ће често долазити у Бањалуку.

- Зваћу и Додика у Сарајево и да то буде неки нови почетак. Не могу схватити и прихватити да се некоме не свиђа то што ми разговарамо. Врло сам задовољан нашим конструктивним разговором - закључио је Конаковић. 

Додик је поручио да их чекају обимни послови који требају да се завршавају на нивоу БиХ.

- Биће питања која праве разлику између нас, али нема потребе да то потенцирамо, јер треба да будемо на линији да договоримо оно што можемо - истакао је Додик на конференцији за новинаре.