latinica  ћирилица
01/02/2023 |  15:53 ⇒ 15:55 | Аутор: РТРС

Умичевић: Под хитно укинути незаконите одлуке Рукометног савеза БиХ

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске, Маринко Умичевић, и даље тражи од Управног одбора Рукометног савеза БиХ да поништи одлуке које су донијели уочи почетка сезоне у Премијер лиги у обје конкуренције.
Маринко Умичевић - Фото: РТРС
Маринко УмичевићФото: РТРС

Као што је познато тада су одлучили да код рукометаша у актуелној сезони треба да испадне пет клубова, те да шампионке Републике Српске играју квалификације за попуну Премијер лиге за рукометашиоце против првакиња Прве лиге ФБиХ.

- Ове одлуке су потпуно неутемељене и нелегитимне. Раније сам захтијевао од људи који воде бригу о Рукометном савезу БиХ да повуку ове одлуке. Посебно сам то тражио, и сада то исто чиним, од чланова Управног одбора Савеза који долазе из Рукометног савеза Републике Српске. Они треба да бране и штите интересе рукомета Српске, а не да заступају личне интересе. И даље инисистирам да се укуну одлуке о испадању пет мушких клубова као и да се укине фамозно разигравање за попуну Лиге за рукометашице. Све ово треба да се уради до почетка другог дијела премијерлигашке сезоне - изричит је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.

Додао је да очекује и од својих сарадника у Управном одбору Рукометног савеза Републике Српске да се изјасне на ову тему.

- Морамо сви да поштујемо прописе и друга нормативна акта. Било какве промјене у систему такмичења треба клубовима да се најаве барем годину дана раније, а не уочи самог старта сезоне, што није ни по пропису, а није коректно према клубовима - закључио је Умичевић.