latinica  ћирилица
01/02/2023 |  17:06 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Ускоро на дневном реду иницијатива за опозив градоначелника Бијељине (ВИДЕО)

Иницијатива за опозив градоначелника Бијељине Љубише Петровића биће на дневном реду сједнице Скупштине града 8. фебруара, најављено је из градског парламента. Из Скупштине града напомињу да ни након ургенције градоначелнику до данас није достављен ниједан материјал за ову сједницу, нити је одговорено на ту ургенцију. Петровић је на 30 страница одговорио иницијативи 25 одборника за његов опозив, побијаћу све разлоге за то.
Љубиша  Петровић - Фото: СРНА
Љубиша ПетровићФото: СРНА

На 30 страна градоначелник Бијељине, између осталог, наводи да је више од седам милиона марака издвојено за капиталне инвестиције – Аутобуску станицу, ЛЕД расвјету, модернизацју путева, изградњу система за заштиту од поплава, гасификацију.

- Аутобуска станица је била изграђена 2020. године , а он не може да је отвори за двије године, стави у функцију што само показује његову неспособност - каже Златан Лазаревић, одборник СНСД-а.

Милан Трнинић, предсједник ГО Успјешна Српска, наглашава да су више пута давали конкретне разлоге опозива.

- Петровић је одоговорио на 30 страна, и то показује неозбиљност. Ишао је у ширину, а није навео суштину - тврди Трнинић.

Петровић је навео и да нису тачне оптужбе да је крив за посљедице суше. За одборнике, његови одговори су обични политички памфлет.

- Да није жалосно било би јако смијешно. Петровић није предложио елементарну непогоду јер кризни штаб није предложио ту мјеру, а он није формирао кризни штаб него комисију. Дакле у старту је кренуо мимо закона - додао је Лазаревић.

За одборнике који су за опозив, Петровић је функционер који касни у свему и то је посљедица присвајања више функција.

- Начелници одјељења, шеф кабинета, шеф Цивилне заштите требају бити стручни људи, а један човјек не може све то постићи и зато он свуда касни - додао је Трнинић.

О свему смо хтјели да чујемо и став Љубише Петровића, али се по ко зна који пут није одазвао на наш позив.