latinica  ћирилица
01/02/2023 |  19:10 ⇒ 19:14 | Аутор: РТРС

У оперативној акцији "Флај" четири лица лишена слободе

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијске управе Мркоњић Град данас су у оквиру реализације оперативне акције кодног назива "Флај" лишили слободе четири лица Ж.П. из Шипова, Д.П. из Мркоњић Града, С.М. и Р.П. из Бањалуке због постојања основа сумње да су починила кривична дјела из области неовлаштене производње и промета опојних дрога, саопштено је из ПУ Мркоњић Град.
Одузето оружје и новац (Фото: ПУ Мркоњић Град) -
Одузето оружје и новац (Фото: ПУ Мркоњић Град)

Приликом претреса на локацијама које користе осумњичена лица, а који су извршени на подручју Бањалуке, Мркоњић Града и Шипова, пронађени су и одузети стартни пиштољ, војнички бајонет, одређена количина муниције, оружје, ручна бомба, одређена количина ТНТ експлозива, службене лисице, мобилни телефони, наводи се у саопштењу.

Пронађени су и одређена количина бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, ваге за прецизно мјерење са обрисима бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, снимач видео надзора, већа количина новца, као и други докази који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела.

Наведена акција је спроведена по наредбама Окружног суда Бањалука, под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Управом полиције, јединицом жандармерије-коњица и службени пси, и Полицијском управом Бањалука.