latinica  ћирилица
02/02/2023 |  07:46 | Аутор: СРНА

Поледица у вишим предјелима, магла на подручју Кнежева и Мркоњић Града

У Републици Српској и Федерацији БиХ на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја понегдје има поледице, а видљивост је због магле мјестимично смањена на подручју Кнежева и Мркоњић Града, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
магла - Фото: ТАНЈУГ
маглаФото: ТАНЈУГ

Учестали су одрони на дионицама Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Јајце, Котор Варош-Теслић, преко Борја, Трново-Фоча, Вишеград-Бродар-Рудо и Брод на Дрини-Хум.

У наредна три дана од 8.00 до 16.00 часова изводиће се санација дилатације вијадукта Залужани те ће се саобраћај из смјера Бањалуке према Клашницама одвијати успорено једном коловозном траком.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, саобраћај се одвија успорено због активираног клизишта.

За вријеме постављања расвјете у тунелу "Сијерачке стијене" на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина доћи ће до измјене режима саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања са терена механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

Због радова у тунелу "Чељиговићи" на магистралном путу ентитетска граница Лапишница-Љубогошта, измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице због рехабилитације коловоза, те на дионици Клашнице један-Нова Топола због изградње три кружна тока.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође, је измијењен режим саобраћаја.

Нови режим саобраћаја на снази је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела "Путниково брдо два".

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Саобраћај се одвија једном коловозном траком због активираног клизишта на магистралном путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, те на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни превоз одвијаће се на правцима ентитетска граница Станић Ријека-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ магласмањује видљивост на ширем подручју Сарајева, Кључа, Санског Моста и Бихаћа.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.