latinica  ћирилица
02/02/2023 |  10:21 | Аутор: Агенције

Борјан: На мечу са Војводином желимо да се са навијачима опростимо од Михајловића

Капитен Црвене звезде Милан Борјан позвао је данас навијаче да дођу у великом броју на меч 20. кола Суперлиге Србије против Војводине, јер ће тај дуел бити посвећен легендарном фудбалеру Синиши Михајловићу, који је преминуо у децембру прошле године.
Милан Борјан (Фото: EPA-EFE/Tolga Bozoglu, илустрација) -
Милан Борјан (Фото: EPA-EFE/Tolga Bozoglu, илустрација)

Утакмица Црвене звезде и Војводине биће одиграна у суботу од 16 часова, а улаз за све навијаче ће бити бесплатан.

- Надам се великом броју навијача. Михајловић је легенда клуба и српског фудбала. Он је био добар човјек, а желимо да се на овој утакмици заједно са навијачима на прави начин опростимо до Михајловића - рекао је Борјан за К1.

Он је подсјетио да је Михајловић играо за Црвену звезду и Војводину.

- Михајловић је оставио велики траг у српском фудбалу. Играо је за оба клуба. Желим да на суботњем мечу буде фер и коректна игра, а нека бољи побиједи. Све мора да прође у најбољем реду на тој утакмици. Позивам све да дођу у што већем броју и да се опростимо од њега како доликује. Наравно, ја се надам побједи Звезде - додао је капитен Црвене звезде.

Црвена звезда је први дио сезоне завршила на првом мјесту на табели Суперлиге Србије са десет бодова предности у односу на Партизан.

- Наши планови су увијек исти: да и ове године освојимо дуплу круну, да играмо што бољи фудбал и да сваку утакмицу завршимо побједом. Реалност каже да је то изводљиво и да ћемо, Боже здравља, да у томе успијемо. На нама играчима је да то покажемо и на терену. Први пут у историји шампион Србије има директан пласман у ЛШ - додао је Борјан.

Он је подсЈетио да је Црвена звезда увијек имала добре голмане.

- Голманска ситуација је веома специфична. У Звезди сам већ шест година и прије шест мјесеци сам продужио уговор. Наш клуб има нас неколико изванредних голмана. Звезда је велики клуб и мора да има добре голмане, а ми одржавамо тај ниво. Позиција голмана је најтежа јер мораш да будеш концентрисан свих 90 минута. Мораш да пратиш игру, да комуницираш са одбраном, а некада и срећа треба да те погледа. Психички мораш да будеш јак и спреман. Звезда игра нападачки и стојимо високо па увијек морамо да пазимо да се не деси контра. Голман је важан да добро организује игру у задњој линији, да буде спреман и концентрисан сто одсто - истакао је голман Црвене звезде.

Борјан је навео да је кључ успјеха Црвене звезде у позитивној енергији, која влада у свлачионици "црвено-бијелих",

- Када је позитивна енергија у свлачионици, када све функционише како треба, када група људи дише заједно и све ради заједно, то доноси резултате. Показали смо то у посљедњих пет година освајањем титула, а посљедњих шест година играли смо и Лигу шампиона и Лигу Европе. Нама је свлачионица све. Увијек је атмосфера феноменална. Оно што у једном тиму најприје може да пољуља атмосферу су лоши резултати. Много је и до карактера играча, стручног штаба и управе. Ми смо најбољи клуб у Србији и то показујемо из године у годину. Нас не може ништа да пољуља, јер имамо једни друге и велика смо породица. Надамо се и шестој титули у низу - рекао је Борјан.

Он очекује да Црвена звезда прољећни дио сезоне почне побједом против Војводине.

- У нашој лиги има доста добрих екипа. Први изазов је Војводина, али идемо из утакмице у утакмицу, не гледамо шта се догађа у туђем дворишту. Не обазиремо се шта раде други клубови. Звезда је велики клуб, а идемо од побједе до побједе. У фудбалу наравно увијек може боље, лопта је округла, али ја вјерујем у екипу, стручни штаб, навијаче, управу. Вјерујем да можемо да остваримо
добре резултате - истакао је Борјан.