latinica  ћирилица
02/02/2023 |  12:51 ⇒ 16:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Нисам дошао по бланко подршку, дошао само због грађана

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Скупштини Србије, на посебној сjедници о КиМ, да није дошао по "бланко подршку", како је то оцијенио шеф посланичке групе Зелено-леви клуб Радомир Лазовић.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ nr.) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ nr.)

- Уопште нисам дошао по подршку. То сте измислили. Није ми потребна подршка, потребна је Србији ако је могуће да се направи јединство по неком питању. Да ли мислите да сам толико наиван да сам мислио да ћете ви да гласате за извјештај о преговорима са Приштином, тако да ме таква подршка није занимала. Мене занима само подршка народа - рекао је Вучић у Скупштини Србије.

Он је истакао да је дошао у парламент због грађана Србије, да им каже шта се збива у њиховој земљи и да знају какви су изазови пред њима.

Вучић је казао да је очекивао да ће опозиција казати како ће се позивати на то да не смије да каже шта је у плану, додајући да је управо дошао да каже гдје су проблеми.

- Има ту добрих ствари на које сада нисам указао. Можете да дођете да видите. Немам права да објавим. Ако ми кажу да смијем да га објавим, објавићу, а није питање шта добијамо, већ шта губимо, зато сам и прочитао шта су најтеже тачке - рекао је Вучић.

На констатације опозиције да се сакрио, Вучић их је подсјетио да то кажу предсједнику Србије који је четири пута долазио у скупштину да говори о Косову и Метохији и који ће вечерас бити ту до касно у ноћ.

- Добро ми иде то сакривање. Никада не бјежим и не склањам се - поручио је Вучић и рекао да већ десет година слуша лажи од појединих људи и медија који говоре глупости.

Одбацио је и наводе опозиције да у скупштину долази као победник, упитавши их гдје су видјели побједничку атмосферу и да је рекао да је диван споразум.

- Чули сте само моју забринутост и посвећеност да се борим за мир - рекао је предсједник Србије.

На поједине коментаре Лазовића о "апанажама", Вучић је рекао да заправо "они добијају апанаже од посланика Самоопредељења и Рокфелер групе, а у питању су стотине милиона евра".

Рекао је и да му није у реду да тзв. Косово постане чланица Савјета Европе, али да се то не може спријечити, јер имају већину, те је позвао опозицију да уколико зна на који начин се то може спријечити, да каже.

- Суштина је да Косово њих не занима већ једино како да се смијени Вучић. Мандат ми је још четири године, можда краће уколико Србија буде притиснута, али то свакако не зависи од вас. Код вас постоји патолошки однос јер 11 година убједљиво губите на изборима - рекао је Вучић.