latinica  ћирилица
02/02/2023 |  13:20 ⇒ 14:04 | Аутор: РТРС

Окружном јавном тужилаштву достављен извјештај против ухапшених у акцији "Флај"

Окружно јавно тужилаштво Бањалука саопштило је да им је достављен извјештај против двије особе које су ухапшене у акцији кодног назива "Флај" и то Жељка Прпића (42) из Шипова и Славише Михајловића (39) из Бањалуке.
Окружно јавно тужилаштво Бањалука - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштво БањалукаФото: РТРС

- Полицијска управа Мркоњић Град доставила је извјештај против осумњичених који се терете за кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога и кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експолозивних материја - наводи се у саопштењу.

Осумњичени су како истичу ухапшени у оквиру вишемјесечне заједничке акције Окружног јавног тужилаштва Бањалука подручне канцеларије Мркоњић Град, Управе за организовани и тешки криминалитет МУП Српске и ПУ Мркоњић Град.

- У временском периоду од мјесеца октобра 2021. године до 1. фебруара 2023. године, осумњичене особе су вршиле набавку и продавали опојну дрогу кокаин корисницима на подручју Бањалуке, Мркоњић Града и Шипова – саопштено је из Тужилаштва.

Како истичу, осумњичени су спроведени у Окружно јавно тужилаштво Бањалука и биће испитани од стране поступајућег тужиоца на околности почињених кривичних дјела.

Након испитивања осумњичених, а у наставку поступка истраге, тужилац ће одлучити о стављању приједлога за одређивање мјере притвора, о чему ће јавност бити обавјештена.