latinica  ћирилица
02/02/2023 |  15:38 ⇒ 16:03 | Аутор: sputniknews.com

Путин: Русији опет пријете њемачким тенковима као прије 80 година

Стаљинград је заувијек постао симбол неуништивости руског народа, рекао је предсједник Русије Владимир Путин.
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT) -
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT)

Путин је честитао 80. годишњицу пораза фашизма у Стаљинградској битци: То је била битка за опстанак растрзане, али непокорне земље.

- Сада, нажалост, видимо да идеологија нацизма, у свом модерном облику, у модерној манифестацији, поново ствара директне пријетње безбједности наше земље. Поново смо принуђени да одбијамо агресију колективног Запада - рекао је он на концерту у част 80. годишњице побједе у Стаљинградској бици.

Путин је додао да је "спремност зарад истине да се иде до краја и учини немогуће - била и јесте у крви вишенационалног народа Руске Федерације.

Он је истакао да је невјероватно да Русији опет пријете њемачким тенковима "леопард".

- Невјероватно, али истинито. Опет нам пријете њемачким тенковима "леопард", на чијим оклопима се налазе крстови. И они ће се поново борити са Русијом на тлу Украјине рукама ... бандероваца (неонациста) - рекао је Путин, истакавши да Москва има чиме да одговори онима који јој пријете.

- Они који нам пријете, очигледно, не разумију једноставну истину – сви наши људи, сви смо одрасли и кроз мајчино млијеко попили традицију нашег народа, генерација побједника који су својим радом, знојем и крвљу стварали нашу земљу и предали нам је у наслеђе - објаснио је он.

Путин је рекао да, упркос напорима званичне, суштински корумпиране пропаганде западних елита, Русија има много пријатеља, и то широм свијета, укључујући и Америку, Сјеверну Америку, Европу.

- Русија је сигурна у своју побједу - сигуран је Путин.